sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Tottistreenejä, jälkeä ja varakoiria!

Käytiin pitkästä aikaa viikko sitten L-UKKin tokotreeneissä ja oli mukava huomata Indyn kehitys. Kuinka vähän me ollaankaan tehty ja tähän nähden Indy kyllä osaa huimasti!

Ihan ekana otettiin ihan vaan perusasennossa pysymistä yhden koirakon pujotellessa ringin koirakot. Sen jälkeen otettiin yksilöittäin seuraamista

Seuraaminen
Tässä jännitin itse kovin, koska ollaan otettu aika pieniä pätkiä seuraamista ja vaan pelkkää suoraa. Ohjaaja kuitenkin sitten yllytti meitä kokeilemaan ja tehtiin sitten seuraamista ja ohjaaja aina käskytti mitä tehtiin. Indyn kontakti alkaa olemaan jo aika hyvä, ensimmäisissä askeleissa vaan meinaa kontakti olla heikko. Tehtiin oikealle ja vasemmalle käännöksiä, juoksu ja pysähdyksiä. Indy seurasi osaamiseensa ja omaan osaamiseeni nähden ihan mahtavasti ja saatiin ohjaajalta paljon kehuja. Itsenäisesti otettiin lisää seuraamista, jossa vahvistin vielä enemmän katsekontaktia ja kiinnitin huomiota ensi askeliin.

Hyppy
Ollaan tehty ainoastaan yhdellä toko alo/avo-liike kurssilla hyppyn alkeita, joten tämä otettiin ihan alusta. Hypyn taakse laitettiin kuppi, johon namua, jotta Indy ei missään nimessä hyppäisi takaisin. Muutama kerta otettiin niin, että ohjasin Indyn esteelle ja kun alkoi näyttää, että tehtävän idea alkoi selkiintyä niin otin Indyn perusasentoon ja kokeiltiin pelkällä käskyllä ja namikupilla. Kaks kertaa onnistu oikein hyvin ja Ipana teki hypyn nätisti! Pidettiin hyppy kuitenkin ainoastaan kaksi lautaa korkeana, jotta toipilas ei rasita vielä jalkaa liikaa.

Maanantaina käytiin sitten jälkitreeneissä ja meitä oli tällä kertaa koko porukka paikalla. Käytiin kaikki tallaamassa jälkemme, Ipanalle tehtiin 2x40-60m pitkät makkarajäljet. Kyllä se jäljen tallominen menee ihan kuntoilusta.. Ensimmäinen jälki sai vanhentua noin 25 minuuttia, koska oltiin järjestyksessä toisiksi viimeisenä. Ensimmäistä jälkeä Indy lähti ajamaan innokkaasti ja hyvin nenä maassa, puolivälissä kuitenkin tuli mamman tajuamatta tekemä ylläri, olin ylittänyt isohkon kiven. Tässä jouduttiin sitten pysähtymään toviksi ihmettelemään. Kiven reunalla oli isompi juustokimpale, mutta eihän neiti siinä tohistessaan sitä sitten huomannut, vaikka nenä meni siitä ohi monen monta kertaa.. :P Annettiin Indyn sitten lopulta kiertää kivi ja kiven jälkeen pääsi taas jäljen hajun jäljille eikä lopussa ollut mitään ongelmaa.
Toinen kierros vedettiin taas toiseksi viimeisenä, joten toinen jälki sai vanhentua aika kauan. Vauhti alkoi jo vähän laantua ja Indy työskenteli selvästi keskittyneemmin, vaikka enemmän harhailuja tuli. Yksi polun ylitys oli varsinkin todella hämäävä, mutta siitäkin selvittiin pienen miettimishetken jälkeen. Huomenna sitten mennään taas jäljestämään uudestaan :)

Käyn myös Antin ollessa toipilaana hänen koiransa tanskandoggi Perfect Sunshine Digestor "Fifi" toimii mun varakoirana ja käydään tällä hetkellä kerran viikossa Kikan pentukurssilla. On hauska saada hieman erilaista näkökulmaa koirankoulutukseen, kun tekee töitä koiran kanssa, jolla juuri ole miellyttämisenhalua ja motivointi täytyy tehdä ihan eri tavalla kuin Indyn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti