maanantai 20. elokuuta 2012

Möllitoko 16.8.


Huih, me tehtiin se! Käytiin möllitokossa kattelee, lähinnä omistajan jännitystä kukistamassa, mutta kyllä hermo piti!; ) Mehän EI olla juuri ALO-liikkeitä harjoiteltu, näitä on treenattu yli vuosi sitten, mutta näköjään treenauksesta on jäänyt jotain pienen australialaisen päähän! :) Viikonloppu vietettiin Joutsassa vanhempieni hoteissa.

Koe pidettiin Vantaalla Heurekan läheisellä nurmikentällä, ja kokeessa oli ALO-, AVO- ja ALO-nakkiluokat. Näistä osallistuttiin nakkiluokkaan, koska ei olla tehty kokeenomaisesti vielä juuri yhtään pitkää treeniä ilman palkkaa. Olen niin tyytyväinen Indyyn, pelkäsin, että se on ihan lapanen kentällä, koska jouduimme odottamaan melkein kolme tuntia ennen yksilösuoritusta kentän laidalla ja Indy oli odottamattoman levoton ja vikisi menemään. Paikkamakuusta olin SUPERtyytyväinen, koska se on ollut meidän varmasti huonoin "liike". Indy oppi jossain vaiheessa varastamaan ja sitä onkin nyt sitten kitketty. Ja tulokset näkyi, pysyi maassa, vaikka venkuilikin sen verta, että hieman tuomarina toiminut nainen meidän pisteitä karsi puolella. Laitankin tähän meidän pisteet :)

Luoksepäästävyys 10
Tämä meni hyvin, pysyi käskyn alla, hieman kiinnosti tuomaria mennä haistelemaan ja tässä liikkeessä en palkannut vasta kun tuomarin poistuttua.

Paikkamakuu 9½
Tästä olikin selitys jo yllä, venkuilusta ja levottomuudesta puolikkaan pisteen menetys. Häiriö oli kova kyllä ympärillä, muutama koira varasti tai nousi istumaan, ihmiset kävivät palauttamassa koiriaan makuuseen ja silti neiti pysyi.. Olen niin ylpeä:)

Seuraaminen kytkettynä 10
Tämä meni loistavasti! Seurasi hyvällä kontaktilla, olis saanut olla vähän paremmassa vietissä ja innokkaampi tosin. Vasemmalle käännös toimii, oikealle käännös ja täyskäännös vaatii vielä kuitenkin työtä, että olisivat tiiviimpiä.

Seuraaminen taluttimetta 10
Samaa settiä kuin yllä. Tässä saattoi edistää parissa kohtaa epämiellyttävästi, en ihan muista, mutta usein tekee sitä treeneissä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9½
Puolikkaan menetys mun varmistelun takia, olis se mennyt ilman mun pientä keholla auttamista. Tyhmä ohjaaja ei luottanut täysin liikkeeseen treenin vähyyden takia :P

Luoksetulo 9
Murheenkryyni.. Tässä liikkeessä ei Indyllä vauhtia puutu. Ainoastaan suoraan sivulletulo mietityttään. Otin sen kokeessa suoraan vierelle, mutta siinä jää helposti vinoon tai se juoksee ohi ja tekee parin metrin jarrutuksen ja tulee hyvään perusasentoon.. Kumpi nyt noista sitten on parempi, kultainen keskitie olis hyvä :D Kokeessa jäi vinoon perusasentoon mun vierelle, koska ollaan treenattu aika paljon eteentuloa, niin oli neiti selkeesti hieman epävarma, mitä piti tehdä :P

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8½
Tää liike on niin kesken.. :D Tätä ollaan harjoiteltu satunnaisesti, lähinnä vahvistaen seisokäskyä :D MUTTA parista extra askeleesta huolimatta seisahtui lopulta, eikä rojahtanut istumaan mun lähestyessä takaisin vierelle, mikä on ollut iso ongelma.

Estehyppy 8½'
Tätäkään ei olla juuri otettu, sekä olen opettanut Indyn liian lähelle hyppyä nähtävästi. Hyppäsi, seisahtui eikä istunut vasta kuin käskystä.

Kokonaisvaikutus 9
Tuomari kehotti osallistumaan kokeeseen, kehui työskentelyä koiran kanssa nätiksi ja että koira näytti kuitenkin tykkäävään työnteosta. Olisi halunnut seuruuttaa meitä lisää, ilman että olisin varmistellut niin paljon namilla :P Oli kuitenkin vielä monta koiraa meidän jälkeen ennen kokeen loppua, joten tämä jäi tekemättä.

Videota laitan, kunhan saan niitä ystävältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti