tiistai 9. huhtikuuta 2013

Treenikatsaus


Treenattu on tosi vähän, hihnan väärässä päässä on vellonut pieni reenimotivaatiopula. Mutta eiliset treenit antoivat taas motivaatiota, kun pieni paimen oli melko pätevä!

Eka treeni vedettiin omatoimisesti seurailulla, joka meni suht ok. Otin pitkästä aikaa juoksupätkiä ja sain sivulla juoksevan kontaktittoman koiran, hups! Muutaman korjauskehotuksen jälkeen pienet juoksupätkät meni myös ok kontaktilla. Kentän pohja oli vähän haasteellinen, luminen ja möykkyinen, joka tuntui vähän Indyä häiritsevän. Oli myös hyvää häiriötä, kun kentällä tepasteli kolme muutakin koirakkoa samalla.

Apparin kanssa otin avoimen jäävät. Ensin seisomisen, pysähtyy hyvin, mutta korjaa herkästi asentoaan, mitähän tollekin asialle pitäisi tehdä.. Hyvin kuitenkin takaisin palatessa seisoi kaikilla neljällä jalalla, eikä lähtenyt koiran taakse mentäessä mukaan!! Jippii!! =) Eikä varastanut perusasentoon. Bileet ;)

Maahanmenoa sitten otettiinkin useampia toistoja. Ekalla kerralla meni maahan kuten aina, hitaahkosti ja ihmeellisesti sivuaskelia ottaen. Katsoin äsken tokovideoita, joissa kaikissa tekee sitä. Porvoon videossa se näkyy tosi hyvin, kun on takaata kuvattu maahanmeno liike. Toko Porvoo kohdasta 2:00 eteenpäin. Treeneihin palaten, otettiin vielä yks toisto, missä annoin jämäkämmän käskyn. Ei vaikutusta. Sitten kokeiltiin, että kyykkään käskyn kanssa, joka auttoi, ei ottanut enää niitä ihme sivuaskelia. Kyykkäilin sitten muutamia toistoja ja lopetettiin siihen. Pitääkin maahanmenoa treenailla enemmän, jotta korjaantuisi tuo ihme steppailu pois.

Toisella kerralla otettiin vaan kaukoja, tarvitsin vähän opastusta, että miten etenen niiden kanssa. Meillä ilmeni ongelma, kun otan EVL:n etäisyyden, ei koira sit enää noussutkaan istumaan. Saatiin kuitenkin taas hyvät neuvot, miten rakentaa etäisyyttä kaukoihin.

Seuraavaksi pitäis käydä vielä ruutua varten ostamassa tötsät, jotta vois alkaa ruutua vähän aktiivisemmin treenailemaan :)

Muuta meidän elämään ei oikein kuulu. Indyn anturat on taas ihan kuivat, mikään niihin näytä auttavan. Sepelli ja suola on tehnyt tehtävänsä taas tänä keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti