torstai 27. helmikuuta 2014

Kissojen hampaiden terveydestä

Innostuinpa nyt oikein olan takaa..

Edellisestä postauksesta unohtui mainita Pullan hampaiden hyvä kunto. Pullalta ei ole koskaan jouduttu poistamaan hammaskiveä saati poistamaan hampaita. Eläinlääkäri kehui Pullan hampaiden kuntoa. Samainen eläinlääkäri piti meille noin kuukausi takaperin "Cats for dummies ja kissan käsittely klinikalla" -luennon. Luennolla hän kertoi, että 60% hänen työstään on pelkästään kissojen hammashuoltoa. Eli yli puolet kaikista kissoista, jotka menevät eläinlääkäriin, menevät todellisuudessa hammaslääkäriin. Mielestäni jo se kertoo, että jokin kissojen hoidossa ei ole kohdillaan.

Pulla syö pääasiassa raakaruokaa eli kupissa on lihaisia luita, lihaa ja erilaisia pötkölihamössöjä. Tai jos totta puhutaan, lihaisat luut ovat lähinnä rustoja, kuten broilerin kauloja. Saimme lammasta viime syksynä ja annoin lampaan kylkiluun testiksi, mutta se oli ilmeisesti liian kova, koska sitä oli vaan hieman maisteltu. Olen siis päätynyt käyttämään lähinnä broilerin kauloja niiden kätevän koon vuoksi.

Raakaruokinta ei ole loppujen lopuksi kovin monimutkaista, varsinkin kun markkinoilla on monivitamiinivalmisteita myös kissoille. Kalliiksi se ei myöskään tule, jos kissa suostuu syömään koirille tarkoitettuja raakaruokatuotteita. Laskeskelin tässä huvikseni, että Pulla syö päivässä noin 120g raakaa, jolloin viikossa syötävää menee 7x120g = 840 g . Eli jos jauhettu kanapötkö rustoineen kaikkineen on kilohinnaltaan siinä n. 4 € paikkeilla, maksaa viikon ruoat yhdelle kissalle vajaa neljä euroa. Ei paha. :) Muistaakseni laadukas eläinkaupan märkäruokapussi maksaa n. 1€ ja niitä pitää syöttää kolmisen pussia eli päivän ruoka maksaa 3€. Toki huonona puolena raakaruoassa on, että se vie pakkastilaa ja vaatii vaivaa, jos haluat pussittaa ruokaa pienempiin annoskokoihin. Ja pitää muistaa ottaa ruokaa sulamaan..

Nih. Nough Said.

3 kommenttia:

 1. Hei sul on kiva blogi :) Haen tänä vuonna eläinlääkikseen ja olis kiva kuulla sun pohdintoja tähän astisista opinnoistasi. Kirjottelit tuolla aiemmin sun hakemisesta, mut olis tosi kiva kuulla sulta vielä miten nyt kannattais lukee tää jäljellä oleva aika. Sujuko sulta jo loppukeväästä kaikki laskut ihan ok, vai oliko jotain aihealueita mitkä tökki edelleen? Oon laskenu ihan hulluna, mut silti tuntuu etten osaa vaan kaikkee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän kirjoittaa hakemisesta postauksen! Itse suosittelen laskemaan ja taas laskemaan, sitä tein itse viime vuonna eniten. Kannattaa myös tehdä edellisvuosien pääsykokeita. Aineisto tulee varmasti tästä eteenpäin painoittumaan vain enemmän. Tsemppiä lukuihin!! :)

   Poista
  2. Ja se unohtui, että mulla ei ollut kaikki osa-alueet hallussa, esim. Sähköfyssa.. En kuitenkaan suosittele jättämään asioita pois lukemisesta, koska pääsykokeisiin voi tulla mitä vain. Ja jokainen piste on tärkeä.

   Poista