keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Maarit Hellmanin koulutus 5.2.

Oltiin Annikan ja Hitin kanssa taas kouluttautumassa. Tällä kertaa Maarit Hellmanin opissa. Ihan superkiva kouluttaja, joka luki koiraa äärettömän hyvin. Koulutus oli Loviisassa ja aikaa oli 2x15min.

Aamu alkoi lyhyellä luennolla, jossa keskityttiin kisoihin tähtäämiseen ja mitä se vaatii. Pitää rakentaa pitkäjänteisesti koiralle palkattomuuden kestoa ja sosiaalisen palkan arvoa. Alusta lähtien pitäisi muistaa, että kokeissa koiran tulee jaksaa tehdä pitkä suoritus ylemmissä luokissa ilman palkkaa -> tekemisen pitäisi olla itsessään palkitsevaa ja sosiaalinen palkka riittävä!

Rudi oli tapansa mukaan kiihkeässä tilassa ja se saa aikaan vinkumista ja haukkumista. Kuten Riitta Korri jo neuvoi, annettiin myös Maarit Hellmanin kanssa Rudin rallatella lelun kanssa hetki itsekseen. Lähdettiin kuitenkin hieman eri näkökulmasta lähestymään Rudin ääntelyä. Maaritin ohje oli siirtää palkka pois minulta, eli etäpalkan käyttöä. Rudi osaa jättää hyvin, joten jätimme lelun ja otin lennosta seuraamiseen Rudin mukaan ja palkka lelulle "jes+lelu". Rudi herkästi pysähdyksissä valuu liian eteen, eli paikka on vähän epäselvä. Maarit yrittikin opettaa minulle, että kesken askeleen pysähdys, Rudin olisi tarkoitus jäädä seisomaan -> jos liian eteen, reiteen taputtamalla korjaus ja kehu ja vapautus lelulle. Rudi istuu todella herkästi, olen kuitenkin palkannut sitä myös istuessa, jos ollut oikeassa paikassa.

Missä vaiheessa reagoida vapautussanasta tulevaan haukkumiseen?
Tiukkana käskyttämishaukun kanssa, kentän laidalle makaamaan hetkeksi jos räksyttää.
Tekemään, kun makaa nätisti hiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti