torstai 14. kesäkuuta 2012

Tottistelumietteitä

Pieni näyte tämän hetkisestä ravista :)Oon tässä miettinyt, kun Indy alkaa olee sen ikäinen, että pitäisi pikkuhiljaa saada tokoilu siihen pisteeseen, että pääsisi joskus korkkamaan kokeet. Ja HSKP etsii nuoria koiria tokorinkiin, jossa saisi kisaamaan tähtäävät nuoret koirat ja ohjaajat säännöllistä treenaamista. Tänä vuonna näyttökokeeseen pääsee myös alle kolme vuotiaat koirat, mutta olenko mä valmis sitoutumaan tuollaiseen mahdollisuuteen, jos en ehdikään käydä töiden/opiskelujen takia treeneissä säännöllisesti? Katsotaan nyt, kamalasti tuo kiinnostaisi. Bensakin on tällä hetkellä niin kallista, että olisi mukava löytää treeniseuraa täältä Helsingin suunnalta, että aina ei tarvitsisi ajaa Nummelaan asti treenaamaan.. :/

Indy on kehittynyt tosi paljon, mun pitää vaan oppia, miten mä saan sen nostatettua oikeeseen vireeseen ja olla treenaamatta liikaa ja liian pitkään. Indy toimii paljon paremmin, kun sen kanssa treenaa n. 10-15min pätkissä ja pitää taukoa ja ottaa hetken päästä uudelleen. Seuraamisessa kontakti on parantunut, mutta jos teen sen virheen, että otan seuraamista vähänkin huono vireisellä neidillä, se on ihan kamalaa, kontakti rakoilee ja paikka ei pysy. Joudun aika paljon vielä auttamaan lelulla/namilla, että saan kontaktin pysymään, mutta pikkuhiljaa oon myös saannut sitä häivytettyä. Mun pitää varmaan alkaa palkkaamaan Indyä sen rakastamilla puukepuloilla, oli niin pirun nättiä kontaktia tuossa toissapäivänä lenkillä.. ;)

Paikkamakuun varmuus on parantunut, tänään makasi nätisti kolme minuuttia, eikä ollenkaan kiemurrellut ja vain vähän herpaantui haistelemaan ilmaa. Tästä otettiin pieni suora seuruu pätkä, BH-kokeen istuminen ja maahanmeno, sekä siitä luoksetulo. Luoksetulo sujuu meillä mukavasti lyhyeltä välimatkalta, olen opettanut Indyn tulemaan eteen ja siitä sivulle. Eteentulo sujuu nykyään paremmin, vähemmän hapuilee vinoon ja tulee melko tiiviisti eteen. :) Nätisti myös siitä useimmiten pyörähtää sivulle, pomppaavat sivulletulot on vähentynyt hieman..

Noudon kanssa pitäisi alkaa työskentelemään, mutta tähän haluan jonkun osaavamman apua, eli tätä aletaan jossain vaiheessa opettelemaan.

Indyn antura myös alkaa paranemaan, eilen uskallettiin jo heitellä lelua. Käytiin hengailemassa Tapiolan Silkkiniityllä, oli kiva kun pystyi koiran antaa olla vapaana, kun ihmisiä ei ollut kamalasti :) On myös kiva, että on koira, jota pystyy pitämään vapaana.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti