keskiviikko 16. lokakuuta 2013

How can I make this right?

Indy on oppinut erittäin inhottavan tavan.. Vanhempieni naapurina asuu kaksi(?) holskua, jotka ovat olleet aina muita koiria kohtaan hyvin aggreja. Ennen ei ongelmaa ollut, mutta muutaman epämiellyttävän tilanteen jälkeen Indy on lähtenyt puolustuskannalle isolla P:llä. Koskaan ei ole ollut tilannetta, että tilanteet olisi päässeet yhteenottoihin asti, mutta silti Indyllä menee kuppi aivan nurin siinä vaiheessa, kun kaksi isoa koiraa rähjää aidalla. Indy myös lähestyy aina aitaa pöhisten ja karvat pystyssä, namilla imuttaen kyllä aidan ohitus onnistuu, jos koiria siellä ei ole. Edessä siis on joko kaukaa kiertäminen tai siedättäminen. Siedätys tuntuu vaan hankalalta, kun emme käy kuin noin kerran viikossa vanhemmillani. Eilen oli pahin rähjääminen, mitä on koskaan ollut ja se sai kyllä ajattelemaan. Indy halusi vaan tappaa ne holskut ja mun sanomisilla tai tekemisillä ei ollut mitään vaikutusta. Samaa käytöstä ei kuitenkaan ole muualla, joten ei kai tämä ole niin paha ongelma.. Inhottava vaan on tommoinen käytös ylipäätänsä.. Ja olen varmasti ongelmaa pahentanut, kun ei aina ole ihan varma, MITEN itse pitäisi toimia ja olla.

Eipä siinä sitten.. Eikä auta kyllä yhtään väsymys ja koulun aiheuttama stressi asiaa. Ongelma on nyt kuitenkin tiedostettu, niin tästä on sitten hyvä lähteä työstämään asiaa..On meillä ollut kivaakin, oikeasti. Indy osaa kyllä olla ihan superkoirakin. Lauantaina oltiin työn touhussa jälkikokeessa ja hoidin esineruutuvastaavan hommia. Nopiasti siinä sitten treenattiin esineruutu hyvin tallatulla alueella, otettiin kokeen jälkeen tottikset kentällä ja vielä perään kentällä ilmaisutreeniä. Esineruutuahan me ollaan otettu todella vähän ja yleensä vaan omalla esineellä. Tällä kertaa lähetin koiran esineelle ja en ole aivan varma, että oliko neiti menossa maalimiehelle vai esineelle. Näytti siltä, että kävi nuuhkaisemassa nahkahanskaa, jonka vei vieras ihminen, mutta aloitti semmosen häröpalloilun alueella ja poistuikin sieltä koittaen etsiä hajua maalimiehestä? Esine oli n. 15 metrissä ja ihan näkyvillä. Alueella oli myös 3 muuta esinettä, joista kaksi itse vein. Siirryimme etulinjalla toisen esineen tuntumaan, jonka olin jättänyt 5-7 metriin. Jätin odottamaan ja kävin näyttämässä esineen muistutukseksi mitä oltiinkaan tekemässä. Näytön jälkeen haki todella nopeasti ja nätisti ja toi vielä ihan käteen asti!! =) Palautin esineen samaan paikkaan ja lähetin toisen kerran samalle esineelle varmistaakseni, että Indy on varma, mitä tehdään. Esineen haki nopeasti ja kauniisti toi taas käteen asti. Siirryimme takaisin nahkahansikkaan tienoille ja tällä kertaa Indy teki hienosti töitä ilman näyttöä ja haki nahkiksen todella taitavasti! Siihen oli hyvä lopettaa onnistunut treeni ja mennä syömään autolle kissanruokaa ;)

Kentällä Indy teki ihan mahtavaa ja tosi hyvä viettistä tottista, otettiin paljon seuraamista kaikilla käännöksillä ja vähän temmonmuutoksia. Myös jääviä vähän, mutta keskityttiin seuraamiseen. Ilmasut otettiin vielä tähän päälle niin, että maalimies meni kipon kanssa kentällä kyykkyyn meistä 10 metrin päähän, johon lähetys ja haukkua piti niin kauan, että olin päässyt kävelemään Indyn ja maalimiehen ympäri kokonaisen kierroksen. Näitä otettiin kolme toistoa ja ekan hieman epävarman haukkumisen jälkeen seuraavat kaksi meni tosi kauniisti ja tasaisella haukulla. Nyt vaan tästä paikkamakuu ja noudot kuntoon, niin mehän voitaisiin mennä hakukokeeseenkin ehkä ens vuonna..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti