keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

When life gives you lemons, make a GT.

Blogihiljaisuus on jatkunut nyt turhan pitkään ja mikäs parempaa kipeänä, kuin tilanteen päivittäminen ajan tasalle? Elämä on ollut sekä ihanaa että potkinut päähän. Kolmen vuoden parisuhde on kariutunut, mutta onneksi on perhe, ystävät ja Indy. Eläinlääketieteellisen eka vuosi on ohi ja paria rästityötä vaille valmis.

Nummelan harjun maisemat yöllä.
 Olen muuttanut takaisin vanhempieni luokse Nummelaan ja kämpän etsintä Helsingistä on alkanut. Tällä hetkellä olen suorittamassa opintoihin kuuluvaa navettaharjoittelua Tampereen takana. Olen suuressa navetassa, jossa on kaikki karja mukaanlukien 200 nautaa. Navetan isäntä on mahtava tyyppi ja olen oppinut naudoista aivan tavattoman paljon, eikä kunnan eläinlääkärin virka enää tunnu välttämättä ihan kauhealta ajatukselta. Aika näyttää..

Mökin terassiltakin näkyy lehmiä, tosin nämä ovat naapurin.. :)
Navettaharjoittelun tavoitteena on, että kaltaiseni "kaupunkilaistyttö" näkisi, millaista navettaelämä on. Tarkoitus on osallistua navetan päivittäisiin hommiin. Olen päässyt lääkitsemään nautoja ja vasikoita, juottanut 17 vasikkaa joka päivä, vienyt rehua, kuivittanut, rektalisoinut muutamaan otteeseen, ottanut korvasta verinäytteitä geenitestejä varten, korvamerkinnyt, paketoinut sekä lehmän että vasikan jalkaa.. Näin alkamisiksi ;)

Eilen isäntä alkoi tulla kipeäksi aamusta ja kävikin lääkärissä. Itse tulin todella huonovointiseksi illasta ja tänään ei olla paljoa navetassa oltu. Kävin aamulla isännän kanssa ottamassa parit verinäytteet ja lypsämässä yhden käsinlypsettävän lehmän, jonka jälkeen molemmat oltiin aivan loppu. Onneksi lomittaja ja isännän veli hoitavat navettaa tällä hetkellä, koska meistä ei siihen nyt olisi. Tylsää, kun kaksi päivää ennen kotiinlähtöä näin sairastuu. Iltasella kävin vielä syömässä ja vaihtamassa vasikalle jalkaan kääreet ja takaisin sänkyyn. Toivottavasti huomenna olisi jo paremmin!

Naapurin lemmu!
 Isännällä on kaksi Karjalankarhukoiraa, joista toisella on tällä hetkellä 10 pentua. Niitäkin olen päässyt lällyttelemään, leikkaaman niiden kynnet ja pussailemaan. Kamalat naskalihampaat vaan purevat hirmulujaa!:P

Kymmenestä naskalihampaasta yksi
 Indyn kanssa ei olla juuri treenailtu, motivaatio on itsellä ollut vähän hukassa, mutta olen käynyt kentällä kouluttamassa ja ollut tokokokeessa koetoimitsijana. Ensi lauantaina on seuramme toinen tokokoe ja sinne on taas mentävä hoitelemaan asioita. Maanantaina sitten alkaakin kesätyöt, joita odotan kauhusta kankeana. Pitäisi viikossa oppia kaikki hoitajan hommat jaiks!!

Yksi lempivasuistani, Limppu-red =)

5 kommenttia:

 1. Hei muuten! Kun sä hait eläinlääkikseen, niin kävitkö korottamassa YO-arvosanoja, vai haitko vain koepistekiintiössä???

  VastaaPoista
 2. Hei, en käynyt koskaan korottamassa mitään. Mulla kun ei ollut mitään korotettavaa, koska en kirjoittanut ke/fy/bi. Eli hain vain koepistekiintiössä :)

  VastaaPoista
 3. Pääsitkö "helposti sisään" vai jäikö hilkulle?? Anteeks nää tyhmät kyssärit, mut pohdin omia mahiksia päästä opiskelee ja ajattelin ehkä osallistua kurssille je mennä yo-kirjotuksiin.... Tricky tricky...

  VastaaPoista
 4. No, jos et saa jokaisesta kirjoitettua L/E niin aika turha vaiva omasta mielestäni. Riittää mun mielestä kova lukeminen ja 2 kurssia ainakin itselläni auttoi paljon. Itse pääsin sisälle ihan ok pisteillä, 6 pistettä yli rajan. Ekalla kerralla jäi 20p vajaaksi :)

  VastaaPoista
 5. Hieno korotus ekasta hausta :) kiitos kun jaksoit vastailla ja mukavaa talven alkua :)

  VastaaPoista