torstai 1. lokakuuta 2015

Big changes!

Yritetääs nyt lopettaa blogihiljaisuus! Paljon on tapahtunut, kolmas vuosi eläinlääkiksessa on alkanut, Indy on ollut pitkääkin pidemmällä kisatauolla tokosta ja treenattukin ollaan heikonlaisesti treenimotivaation ollessa totaalisesti kateissa viimeisten kokeiden ja ääniongelmien takia. Myös laumaan on tullut muutosta, asustamme nykyään yhtä miestä ja pentua isommassa taloudessa! Miehestä ei sen enempää, mutta keskitytäänpäs pentuun!


Rudi, virallisemmin Steinhögl's Taika, saapui Itävallasta asti ja on työlinjaisesta pentueesta. Neiti on minulla sijoituksessa Kennel Red'nReadyn Shantilta. Kirjoitushetkellä Rudi on jo 5,5 kuukautta vanha.

Tämä onkin sitten aivan eri luokkaa oleva tapaus, jos Indyyn vertaa. Ulkonäöllisesti Rudi eroaa aussiepennusta ollen lyhytkarvaisempi ja jalkaeläin. Ensimmäiset pari viikkoa olin jo varma, että pentu tulee olemaan helppo tapaus, koska en ollut eläessäni tavannut niin rauhallista aussien pentua. Kunnes todellinen luonne alkoi kuoriutua. Rudi on tsäpäkkä ja energinen pakkaus, reaktiokyky kohdillaan ja haukkumalla on hyvä ilmoittaa asiat. Vieraiden koirien ohitus onkin ollut aika haasteellinen asia, koska ne on kamalan jännittäviä(jopa hiukka pelottavia). Alussa vieraiden koirien kohtaaminen oli tosi pelottavaa, mutta nykyään neiti on enemmän innokas, jos saa tutustua uusiin koiriin. Kodin lähettyvillä ohitustilanteet ovat kaikista hankalimpia, vahtivietti näyttäisi olevan voimakas ominaisuus. Onneksi tämä on koulutuksella selätettävä piirre.

Rudi on todella ahne ja leikkii myös kohtalaisesti. Leikkiessä repimis- ja taisteluleikit ovat parhaita, mutta kuollut lelu on aika tyhjän kanssa. Tietysti tätä pitäisi koko ajan vahvistaa, mutta urpo omistaja sortuu helpommin leikkimään siten, miten saa koirasta parhaat draivit irti. Tavoitteena olisi päästä tokokentille ja agiliitämään sekä paimentamaan, ehkäpä myös pk-puolelle. Rudissa riittää potentiaalia varmasti moneen menoon!

Tässä pienet briiffit neitosesta, yritän tänne alkaa kirjaamaan meidän kommelluksia taas ahkerammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti