lauantai 22. joulukuuta 2012

Jouluisat hyppytreenit

Tänään oli taas Vision tilat meille varattuna aamusta pariksi tunniksi.Meitä tuli 7 treenailemaan, suurin osa oli kuitenkin ekaa kertaa kattelemassa. Hyppyä emme tokopäivän jälkeen ole päässeet treenaamaan, joten pyysinkin sitten M:ltä apua. Jatkamme targetilla työskentelyä, nyt asia on varmasti mahdollisimman tarkasti minulle selitetty. Aah.. olipa taas vaikeaa.. Teoriassa helpon kuuloinen plan, mutta ekan kierroksen jälkeen olin vielä ihan ulapalla mitä piti tehdä missäkin kohtaan, onneks sit jo toisella kiekalla ehkä vähän tajusin. =) Targetilla kuitenkin yritetään saada koira kauemmas esteestä, hakemaan itse targetin häivyttämisen jälkeen pidemmälle ja kääntymään oma-alotteisesti. Targetilla olisi tarkoitus olla vaihtelevasti palkkaa, rytmillä 1,2,4,7. toistoilla 3,5 ja 6 ilman palkkaa. Ajottain palkattomilla kerroilla otetaan targettia pois, targetti häivytetään hiljalleen pois.

Käytännössä siinä oli mun päälle niin monta muuttujaa, että menin ihan sekaisin. Vaadin liian korkeaa tasoa, vaikka koira ei tiedä mitä vaadin. Käsken ja naksutan väärissä paikoissa ja palkka tulee seisomisen käskyn jälkeen ihan liian hitaasti ja sekoilen käsillä ihan miten sattuu. Vihtori, että voi olla hankalaa :D Eka kierros menikin näin sähläten. Top-käsky ei ollutkaan niin vahva kuin luulin ja hiipimistä oli.. erittäin paljon :| Indy hiipi esteen eteen seisomaan. Paikkaan, johon se on niin vahvasti ehdollistunut. Suunnitelmana oli, että otetaan n. 7-10 toistoa. Taisi mennä vähän yli.. :P Tämä targetin kanssa pelaaminen on tarkoitus tehdä apparin kanssa, joka pelaa targetin kanssa ja itse pysyn miltein koko ajan vain esteen takana. Noh koira yritti parhaansa, vein autoon hetkeksi hengailemaan.

Toisella kierroksella sitten mulle selitettiin vähän lisää, mitä teen väärin ja miten mun pitäisi tehdä oikein.. Vaikka Indy ei heti pysähtyisikään, niin hypyn jälkeen targetille, heti käännöksessä seiso-käsky, välittömästi naks, vapautus ja palkka. Kun sitten omat aivot toimis tarpeeks nopeasti, sähläsin ihan kamalasti. Saatiin kuitenkin muutamia onnistumisia ja oltaisiinkohan sitten kokeiltu 5 tai kuudennella toistolla targetin pois ottoa ja Indy hyppäsi ja hyppäsikin taas aika lähelle ja sivulle. Toinen targetiton hyppy putkeen, eikä meinannu hypätä ollenkaan. Autoin seuraavalla toistolla ottamalla käskyn kanssa askeleen eteenäin, ja taas kääntyi lähelle estettä. Tästä siis johtopäätös, että paikkaa pitää paljon ja paljon vahvistaa. Välillä kuitenkin pitää kokeilla ilman, että tietää milloin voi targetin häivyttää. Saatiin kuitenkin vielä muutama hyvä toisto ja lopetettiin siihen.

Pidin pienen rupattelu tauon ja otin hieman seuraamista, ihan helppoja nopeita pätkiä.. Pöhpah sanon minä.. :D

Hyvät joulut kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti