maanantai 10. joulukuuta 2012

Tokopäivä ja hoitostaffin kotiinpaluuNyt on rauha palannut meidän kotiin, kun hoitostaffi Roki lähti kotio eilen aamupäivästä. On kyllä oikein kummallisen rauhallista, saa kävellä kotona ilman, että kaksi tuhisee pohkeissa kiinni ja Pullakin on alkanut terrorisoimaan. Heti Rokin lähdettyä Pulla aloitti normaalin, huomiota hakevan karjumisensa makkarin ja olkkarin välisellä ovella.. Lovely cat.. :)


On kuitenkin pakko myöntää, kaikessa rasittavuudessaan Roki toi enemmän aktiivisuutta meidän arkeen. Oli mukavampaa lähteä koirien kanssa lenkille, vaikka Indy innostui leikkimään Rokin kanssa ensimmäistä kertaa vasta lauantaiaamun lenkillä. Juoksuttivat ne kuitenkin toisiaan keppiensä kanssa ja kiusasivat toisiaan sisätiloissa.

Pentukuumetta ei ainakaan täällä ole.. Eipä.. Sitä ei myöskään helpota oman äitini koirakuume, hän haaveilee omasta laivakoirasta, Schipperkestä. Tai Indyn kasvattajalla olevat Indyn veljen Nokson ja Mintun pennut, jotka on ihan tuitui. Messarikin jäi tänä vuonna täysin välistä, ettei tämä koirakuume nyt vaan tästä enempää kasva, ei sovi lukemisten kanssa =P


Pitäisi ryhdistäytyä tokotreenailuiden kanssa, ne on jääneet ainoastaan 6.12. olleeseen tokopäivään, joka olikin aika success! Tokopäivä oli FMBB:n tokojoukkueen Miian ja Eevan järjestämä. Koulutus järjestettiin AgiTokohallissa Malminkartanossa ja jokaiselle koirakolle oli varattu puoli tuntia koulutusaikaa, 15min per ohjaaja

Seuraaminen Pakko sanoa, että hitsi vie, ero kuukauden takaiseen on suuri!! Otettiin naksuttimella muutama perusasento, käännös ja lyhyttä seuruuta. Indy otti alussa melkoisesti häiriötä hallinhälinästä, jota olikin melko paljon. Normaalista poiketen kokeiltiin oikealle käännökseen kainalopalkkaa patukalla, joka toimikin ihan ok. Aion kyllä vielä lisää vahvistaa käännöksiä ihan paikaltaan pyörimisellä ja naksulla, se on minusta toiminut erinomaisesti, mutta miksikä ei rikkoisi kaavaa välillä =) ja täyskäännökseen mua neuvottiin antamaan pieni merkki koiralle, jotta se osaa varautua siihen. Indy kun helposti tekee melkoisen kaarroksen täyskäännöksessä, tämänkin tekniiikkaa pitäisi vielä paljon hioa. Kysyin myös tulevaa koetta silmällä pitäen, että otettiin yksi kokeenomainen seuruu, joka meni ihan plörinäksi, Indy lähti haahuilemaan mihin sattuu(??). Tämän jälkeen otettiin vielä pari pientä seuruuta, jotta saatiin onnistumisia.

Hyppy Ensimmäinen hyppy oli näyte, missä ollaan nyt. Ollaan jonkassa.. Indy hyppäsi yllättäen ensimmäisellä käskyllä epäröimättä, mutta esteen jälkeen kääntyy ihan esteen sivulle. Tulevaisuutta silmällä pitäen AVO:ssa tuosta kohtaa ei enää hypätäkkään takaisin.. Kokeiltiin namiohjauksella hyppyä, niin että ohjasin ihan hypyn vierestä, mutta Indy jää omasta mielestäni tässä vieläkin turhan lähelle hyppyä, jolloin takaisin hyppy tulevaisuudessa tulee olemaan todella hankala. Tämä kuitenkin korjasi paikkaa ja otetiin kokeenomainen lähetys hypylle, jolloin Indy oli lähellä hyppyä, mutta täysin keskellä seisoi. Aion jatkaa tästä targetilla paikan vahvistamista pidemmälle hypystä. Pitäisi varmaan opettaa targettiin koskeminen, josta seuraisi palkka, eikä nameja targetille, siitä tulee ihme säätöä, kun neiti sitten etsii nameja..

Liikkeestä maahanmeno Tämä tehtiin ihan kokeenomaisesti, no problemos, hieman hidas maahanmeno, mutta reagoi käskyyn nopeasti eikä tule perässä. Tässä ei ongelmaa. Pyysinkin sitten vinkkejä, kuinka saisin maahanmenoa nopeammaksi, koska lelulla hetsaus ei onnistu, Indy jännittyy siitä niin kovin. Kokeiltiinkin sitten namilla hetsaamista niin, että otin namin käteen ja sillä härnäsin ja maahanmenot nopeutu tosi hyvin!! Olenkin tätä vahvistanut kotona ja toimii!! =)

Liikkeestä seisominen Tässä liikkeessä pitää edelleen vahvistaa seisomisen top-käskyä varmemmaksi. Reagoi kuulemma käskyyni, mutta otti pari askelta ennen pysähtymistä. Ei kuulemma kannata tästä huolestua. Kunhan en sekoile kokeessa samalailla kuin mölleissä.. ;)

Mua myös neuvottiin, että kannattaisi opettaa liikkeisiin "ennakkomerkit", jotta koira osaisi paremmin varautua tulevaan. Jos nämä nyt sit vielä keksisi...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti