maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tilannekatsaus

Miun piti ottaa kuvia jo muutama päivä sitten lauantaina, oli niin ihana auringon paiste! Mutta kas kummaa kun pääsin pihalle, mitä tapahtui? Aurinkoa ei mailla halmein, hyytävä tuuli ja lunta alkoi sataa hiljaksiin.. No se niistä kuvista. Käytiin vanhempien luona tekemässä semmonen kiva tunteroisen pitkä lenkki ja loppulenkistä Indy hetken leikki nuoren lagottouroksen kanssa. Siellä oli semihankikanto, Ippinen raukka nirhoi muutamaakin anturaa, kun lumi petti paikka paikoin. Harju oli täynnä polkuja, mutta silti jouduttiin rämpimään ainakin kilometrin verran umpihangessa. Rankkaa puuhaa! Mutta tältä aamulta sain muutaman kivan kuvan :)Sunnuntaina taas tokoiltiin. Treeneissä oli erittäin hyvä meininki, koiralla kiva tekemisen meininki. Otettiin ihan basic seuraamista. Paikka pysyy hyvin, käännös oikealle on jees, mutta vasemmalle käännöksessä tulee usein ihme loikkimista ja täyskäännös leviää tosi herkästi. Tässä siis tekemistä. Juoksuosuus  on vähän hankala, ollaan liian vähän treenattu. Juoksun ekoissa askeleissa paikka katoaa ja koira rynnii liian eteen, tosin korjaa itse, mikä on hyvä asia :) Ollaan alettu myös treenaamaan sivuaskelia. Oikealle taas helpompi, mutta sekä oikealle että vasemmalle mentäessä perusasento jää helposti vinoksi.Tilannekatsaus TOKOon on mun mielestä paikallaan, ihan oman mielen virkistämiseksi.

Paikkamakuu
Makkoo se siellä. Jossain vaiheessa pitää ottaa mukaan piiloon meneminen.

Seuraaminen
Vapaana parempaa kuin kytkettynä. Paikka pysyy hyvin normikävelyssä ja mun mielestä hidas kävely on ok. Hidasta kävelyä tosin otettu tosi vähän. Käännös oikealle on hyvä ja tiivis, mutta vasemmalle käännöksessä tulee usein ihme loikkimista ja täyskäännös leviää tosi herkästi. Tässä siis tekemistä. Juoksuosuus on vähän hankala, ollaan liian vähän treenattu. Juoksun ekoissa askeleissa paikka katoaa ja koira rynnii liian eteen, tosin korjaa itse, mikä on hyvä asia :) Ollaan alettu myös treenaamaan sivuaskelia ja peruutusta. Oikealle taas helpompi, mutta sekä oikealle että vasemmalle mentäessä perusasento jää helposti vinoksi. Peruutus.. noh. kamalaa.

Jäävät ALO/AVO
Maahanmeno. No problemos? Mielestäni varma liike, kunhan muistan tehdä vaihtelevia seuraamispätkiä, ettei ala ennakoimaan. Ei ole tehnyt ennakkointia pitkään aikaan. Nyt pitäisi alkaa treenaamaan AVO-tyyppisesti koiran taakse menoa palaamisessa.
Seisominen, toimii ALO-liikkeenä. Saisi pysähtyä jämäkämmin, saattaa hiipiä muutaman askeleen. Yritin eilen treeneissä AVO-liikkeenä, ei toimi, lähtee mukaan. Joten seisomisen vahvistamista tiedossa, uskon olevan easy job.

Luoksetulo ALO
Vauhti kohdillaan, useimmiten myös hyvä perusasento.

Luoksetulo AVO
Aloiteltu seisomisesta pysähtymistä. Nyt pitää vaan rakentaa seisomiseen aikaa. Tänään otin aamulenkillä pitkällä matkalla. Vauhti niin kova, että pysähtyminen vähän hankalaa, mutta pysähtyy nätisti mun silmään. Kestää seistä ainakin 10 s.

Nouto
Pitää ok, vähän roiskaisee kapulalle, tähän tosin auttaa, etten hihku koiralle noutokäskyä. Kokonaisena liikkeenä ei otettu vielä ollenkaan, treenataan osissa. Nostelee ja pitää myös metallikapulaa.

Estehyppy ALO
Ei tässä kai ongelmaa? Itse voisin opetella, milloin sen seiso käskyn koiralle sanoo.

Kaukokäskyt
Vaatii paljon reeniä vielä. Takapuoli liikkuu herkästi etiäpäin etäisyyttä ottaessa, joten palaamme lähemmäs ja useammin palkkaamiseen.

Tunnistusnouto
Aloiteltu tutustumalla tunnistusnoutokapulaan.

Ruutu
Ihan alkutekijöissä, juoksee kyllä innokkaasti ruutuun, kun siellä on lelu.

Tuossa taisi olla TOKOn tämän hetkinen meininki.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti