sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Hakuilua

Oltiin eilen hakuilemassa koko aamu. Aamusta oli vielä viileä, mutta jestas miten paljon hikeä pukkasi.. Tuulta ei ollut juuri ollenkaan, joten tuulilähdöt oli sitten mahdoton toteuttaa Indylle. Mutta sepä ei haitannut yhtään, koska tehtiin sitten muistiharjoituksia. Otin 2x2 maalimiestä Indylle, oltiin viimeisten treenaavien joukossa. Maalimiehet näytettiin piilojen läheltä ja vein koiran autoon, tässä välissä yksi riiseni kävi hakemassa metsästä pari maalimiestä ja mentiin Indyn kanssa kattomaan, että muistuuko. Indy teki pirun hienot ja suorat pistot!! Vaikka alueella oli paljon juossut koiria ja hajuja riitti, silti Indy teki mieletöntä duunia!! Mulla on ongelmana olla liian hätäinen lähetysten kanssa ja keskilinjalla sekoilun kanssa, mutta tällä kertaa sain jopa Indyn pysäytettyä keskilinjalle, ettei se singahtanut suoraan kakkos maalimiehelle. Hallintaa pikkuhiljaa kehitellessä.. ;)

Indy uudelleen autoon ja toinen koira taas väliin. Toisella kerralla nostettiin jo vähän panoksia ja laitettiin Indy menemään ilman haamuja. Indy oli jos selkeesti ekalla juoksulla saanut isoimmat paukut kulutettua, koska oltiin jo paljon rauhallisempia. Ekalla juoksi tosi hienosti taas piston suoraan, mutta ei meinannut heti saada hajua, joten hetki meni ennen kuin löysi. Olin myös vähän yllättynyt, kuinka syvällä maalimiehet oli, mutta eipä ole mitään ongelmaa Indylle!! Toisella pistolle lähti myös kauniisti ja suoraan, sai hajun ja kaarsi oikealle maalimiehelle. Meillä oli vähän hankala pieni tuuli, takalinjalta etulinjalle. Ja sitten marjastajatäti...... Indy ei onneksi lähtenyt marjastajan hajuille, kuten muutamalle riisenille kävi. Yritettiin sanoa tälle rouvalle, että jos pysyisi sitten pois meidän hakualueelta, mutta "minä olen täällä vain hetken ja hätistän ne koirat sit pois".. Niin.. : )

Esineruutuakin otettiin, tällä kertaa treenikaveri piti Indyä ja vein meidän hanskan ruutuun. Lähetyksessä "varasti", mutta annoin silti mennä. Lähti kaksi kertaa huitelemaan ruudusta muiden koirien tavoin(oltiin taas vikana), ja jouduin kaksi kertaa uudestaan lähettämään. Mutta vikalla sitten hiffasi, että jahas!!! Tää ei olekaan hakua, vaan tässä piti ettiä se hanska.. :P Saatiin myös hyvät etenemisvinkit taas, kiitos kaikille!!

On ollut tosi positiivista huomata, että valeraskaudesta huolimatta ollaan voitu treenata. Arkielämässä Indy on kyllä paljon rauhallisempi ja nukkuu tosi paljon. Maitoa tulee niin paljon, että voisi vaikka pentujakin ruokkia. Joutuu ylimpiä nisiä putsailemana, koska ne on hassut ja vähän "painuu" ihon alle, joten niistä pitää möhnää pyyhkiä.

Tänään ollaan sitten isännän kanssa toivuttu ystäviemme kihlajaisista ja maattu Indyn kanssa pihalla. Lähdetään Espanjaan torstaina ja Indy pääsee mökille viihtymään Joren ja vanhempieni iloksi.. ;) Lupauduin myös vähän kouluttelemaan seuraan yhtä tokon alo-ryhmää, tulee olemaan jännittävää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti