tiistai 16. toukokuuta 2017

R: Tokokurssi 16.5.

Aloitettiin Riitta Korrin tokokurssilla viime viikolla. Kurssikerralla oli yksilötreenit, joissa harjoiteltiin ruutua ja käytiin pikaisesti läpi, miten alan opettamaan R tunnaria. Ruututreeni oli hyvä, otin paikan tarjoamista ja suoraa palkkaa hyvästä kohtaa. Rudi kaartaa ruutuun melko voimakkaasti oikean kautta, joten targetilla pitää treenata suoruutta. Ja eilisissä treeneissä huomattiin, että myös targetille menoa.. :D

Ollaan harjoiteltu nyt 5 harjoituskertaa tunnarin alkeita piiloittamalla tunnari ruohikkoon/lehtien alle ja Rudilla on aika hyvä idea siitä. Ensi viikon tokokerralla katsotaan Riitan kanssa, miten yhdistetään oma vieraisiin kapuloihin.

Tänään kurssilla oli yhteistreenit. Yhteistreeni aloitettiin tekemällä sisääntulo ja ruutu/kierto/liikkeestä maahanmeno vuoron perään. Ruutu ja kierto olivat tarkoituksella vierekkäin ja koiran oli tarkoitus osata erotella ne toisistaan. Meille treeni oli liian haastava ja teimme liikkeestä maahanmenon. Sisääntulossa autoin namilla. Liikkeestä maahanmeno meni hyvin, maahanmeno oli nopea, sivulletulo vaatii vähän opettelua, jos haluaa näyttävämmän.

Seuraavaksi oli vuorossa kontaktin pito häiriössä. Rudi ottaa vielä paljon häiriötä, mutta jätti häiriön huomautuksesta. Super! Harjoittelimme myös seuraamisen vasemmalle käännöstä. Rudi ei tee käännöstä tarpeeksi takapäällä, vaan myös etupäällä, kun ideaalitilanne olisi, että etujalat polkee paikallaan takapään väistäessä. Eli takapäänkäyttötreeniä lisää, pitää muistutella Rudille alustalla pyöriminen ja yksi uusi vinkki oli vasemmalle käännöksen jälkeen peruuttaa! Sen R hoksasi nopeasti.

Teimme lyhyen ryhmäpaikkiksen, jossa otin maassa makaamisen. Ihan ok, pitää miettiä, haluanko puuttua Rudin tuijotteluun..

Loppuun otimme vielä ruutuun lähetyksen. Otimme ennen omaa treenivuoroa vähän targetin koskettamista tassulla, joka on vähän hukassa ja Rudi meinaa mennä targetille nenä edellä. Ruutuun target Riitan viemänä ja lähetys. Pitää kiinnittää huomiota lähtö kitinään, muuten oli hieno ruutu, vaikka hieman kaartaen taas oikealta sisään.

Super iso häiriö oli treeneissä ollut lapsi, mutta siitäkin pääsimme yli. Rudi myös malttoi odotella tosi hyvin melko vähällä turhautumisella ja piippaamisella, kun ei ollut äksöniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti