sunnuntai 21. lokakuuta 2012

"Bh-kokeenne on suoritettu hyväksytysti.."

JES!!!!! Niin se vaan meni läpi, vaikka tottelevaisuusosuudessa meinasin ohjaajan hermorakenne pettää(voisi kuvailla paineessa ja jännityksessä hermorakenteen olevan erittäin heikko) ja koira oli päättänyt, koska toi mamma on niin outo, en mä aio yhtään tehä mitään. Olin jo aamulla niin omituinen koiran mielestä, että Indy ei edes kerjännyt aamuruokaa, jonka jätin välistä, niin kuin aina treenipäivinä. Ennen tottelevaisuusosuutta ko Teki se kuitenkin, ihan hienosti jäävät ja luoksetulon ja erittäin kauniisti se makoili paikkamakuussa koeparimme suorittaessa kaavioita. Kaupunkiosuus oli myös iisi biisi, siitä ei ole mitään sanottavaa. Seuraamiskaaviot olivat aivan disaster, mutta tietääpä taas mikä osa-alue ei ihan toimi vielä, niin kuin olisi toivottavaa.

Nyt on vaan treenattava lisää kestävyyttä tekemiseen. Indyllä ei vire pysy yllä useimmiten tarpeeksi, joten seuraamiskaavio on aika killeri, varsinkin kun se pitää tehdä kahdesti. Luulen, että meidän on otettava takapakkia ja pienennettävä seuraamismatkoja ja yritettävä saada paljon vietikkäitä seuraamisia ja HYVIÄ treenikokemuksia.

Huomiselle aion pyytää meidän ohjaajaa kattomaan autolle asti, et miten saisin Indyn innostettua tarpeeksi ja ottaa mahdollisimman kokeenomaisia sisääntuloja kentälle tästä lähtien. Muutenkin haluaisin treenejä enemmän kokeenomaiseksi. Vai olenko taas edellä osaamistamme ja pitäisikö vain unohtaa kokeenomainen treenaaminen ja ottaa takapakkia ja vahvistaa liikkeitä tiheämmällä palkalla?

2 kommenttia:

  1. Onnea BH-tittelistä!

    Ja kysymykseen: tee sekä liikkeiden osia tiheällä palkalla että kokonaisia liikkeitä kokeenomaisesti. Treenaa vaihtelevasti ja monipuolisesti, se vaikuttaa siihen vireeseenkin kun aina ei hinkata samoja juttuja. Ja muistelen, että sulla oli seuraavana tavoitteena toko-ALO? Tokon seuraaminen on lyhempi ja siinä on tiheämpään tahtiin käännökset, temponvaihdot ja muut, joten ei kannata koiraa puuduttaa BH-tyylisillä piiiiiitkillä seuraamisilla. Rakenna virettä ja oikeaa asennetta seuraamiseen ja pidennä matkaa pikkuhiljaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkeistä Mari! Jotain tuon tyyppistä itsekin mietin seuraamisen suhteen. Toi vire ja asenne seuraamisessa taitaa olla ehkä suurin ongelma! Mietin just aamulla, että Indylle selvästi epämieluisin liike on seuraaminen, olen tainnut ottaa sen liian vakavaksi liikkeeksi ja vaatia liikaa -> epämiellyttävää koiralle. Seuraaminen vaan on jotenkin semmoinen päähänpinttymä, että sitä tulee hinkattua eniten ja selvästi liikaa huonolla vireellä, josta jää huono mielikuva koiralle.. Pitäisi opetella paremmin suunnittelemaan treenit ja lopettamaan hyvään suoritukseen. Liian helposti tulee hinkattua liikaa asioita ja sitten ei saakaan enää hyvää suoritusta ja koko homma meni ihan plörinäksi.. :P

    VastaaPoista