tiistai 9. lokakuuta 2012

Hakuviikonloppu Rottishovissa

Meillä on takana mahtava viikonloppu Indyn kanssa. Olen varmaan jokaiselle mahdolliselle ihmiselle hehkuttanut pikkuneidin taitoja, niin ällikällä se mut löi. Ollaan tosiaan oltu viimeksi Koirankujeen hakukurssilla 2010 syyskuussa eli hirmunen tauko ollut ja Indy oli kuitenkin tohon aikaan alle vuoden ikäinen. Ilmeisen hyvä pohjaduuni kuitenkin me taidettiin tehdä ja koira on nauttinut duunista niin kovin, että viikonloppuna se teki työtä pienillä avuilla kuin vanha tekijä!

Meillä oli myös mahtava porukka kasassa ja perjantaina saavuttiin Vojakkalassa olevaan Rottishoviin jo päivällä ja sää oli suoraansanottuna ahterista. Oli kylmä ja vettä tuli taivaan täydeltä. Meitä oli kouluttamassa Tiia Tuhkanen, joka toimii hakukokeissa tuomarina ja tokokisoissa paljon liikkurina. Odoteltiin sinnikkäästi sateen vähenemistä, mutta kun sateelle ei loppua näkynyt, siirryimme sateeseen tekemään tottista.

Mulla oli tottiksen suhteen lähinnä Indyn sytyttely mielessä, sille tottis ei ole yhtä innostavaa kuin hakuilu, joten kysyinkin tähän Tiialta vinkkejä. BH-koe kun lähestyy lähenemistään ja ne seuruukaaviot on niin piiiiiitkiä.. Saatiinkin todella hyviä vinkkejä oikealle käännökseen ja täyskäännökseen, kun ne on semmoisia missä Indy aukee liikaa. Päästäänkin tänään kokeilemaan Tiian oppeja in action, katotaan pysyykö ohjaajan jalat mukana.. Muutenkin noi käännökset sekottaa mun jalat, niin mites sit kun pitäis käännöksen alussa jo huomata et koira ei oo ihan mukana ja vetää yli käännökset. Olen varmaan naamallani..

Huonekaverinamme oli Joensuusta matkannut Heini ja juoksuinen riiseni Zita, jonka kanssa Indyllä ei ollut mitään ongelmaa. Annoimme koirien siis nukkua vapaina huoneessamme, huono valinta... :) Kaks läähättäjää pyöri siellä tovin, ennen kuin suostuivat asettumaan nukkumaan.. :P Hyvin nukuttu yö siis.. not.

Lauantaiaamuna heräsin luvattoman aikaisin Zitan vahtihaukkuun ja nukuin vielä muutaman tunnin erittäin huonosti. Aamiaisen kautta suuntasimme taas metsään ja aloitimme valitsemalla järjestyksen ja metsän tallaamisella. Meillä oli muutama edistyneempi koirakko, joille tallasimme HK2:n kisa-alueen ja otimme nämä koirat ekana. Indyn vuorolla otettiin neljä maalimiestä melko lähelle keskilinjaa ja maalimiehet haamuina. Indy oli jo pk-liivien laiton jälkeen aivan liekeissä, tuntui, että se oikeasti tajusi, et MITÄ me ollaan tekemässä tänään täällä metsässä. Ekalle pistolle suora juoksu maalimiehen nakkirasialle, takasin tullessa meinasi lähteä haahuilemaan innoissaan ihan muualle kuin mun luokse. Etulinjan toinen kulma meni myös hyvin, juoksi nätisti syömään nakit maalimieheltä :) kaksi muuta maalimiestä meni samalla draivilla. Ruokailun jälkeen Indy oli selvästi väsynyt ekasta hakukoitoksesta ja se ei meinannut millään maalimiestä löytää ja kun maalimies näyttäyty, jäi Indy vaan kattelemaan. Vihdoin se kuitenkin hilpaisi maalimiehelle ja päätettiin koutsin kanssa, että jos seuraava pisto menee hyvin, niin lopetetaan siihen. Indy oli selkeästi niin väsynyt jo. Pisto meni hyvin ja me suunnattiin takaisin autolle nakkia syömään ja pusuttelemaan ;)

Sunnuntaina ohjaaja alkoi olla rättiväsynyt. Mökkielämä on rankkaa.. :P Vaihdettiin vähän paikkaa ja saatiinkin erinomainen tuuli sunnuntaiaamun kunniaksi. Indylle otettiin 3 "tuulilähtöä" ja myötätuuleen 2 haamumaalimiestä. Neiti näytti taas olevansa ihan pro-hakukoira ja tuulen alla olleet maalimiehet löyty ihan helposti! =) Tai löytyihän ne kaikki, mutta mamma on ylpeä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti