tiistai 5. helmikuuta 2013

Yhä ylös yrittää...


Meillä oli oikein mukava pidennetty viikonloppu Pohjois-Savossa. Torstaina illalla pakattiin mieheni kanssa auto kissoin ja koirin ja hurautettiin vanhempieni luokse Nummelaan. Kävin hiihtämässä ensimmäistä kertaa sitten yläaste aikojen, mutta onhan tuo kuin pyörällä ajaminen, muistuu nopeasti takaisin mieleen. Itsehän en pertsaa harrasta, vaan suhin luisteluhiihtoa menemään. Mieheni taas ei ole suksien päällä ollut koskaan varmaan ennen vapaaehtoisesti, hänelle luisteluhiihto olikin hieman hankalaa. Pulla jäi hoitoon vanhemmilleni, kun me suuntasimme auton keulan kohti Tahkoa. Indy ei oikein aluksi osannut rauhoittua, olimme matkassa nimittäin miehen isän autolla, jossa olikin yhtäkkiä vapaus koiralla koko takakontin käyttöön.. =)

 Tahkolla kävimme kokeilemassa uudelleen hiihtoa mieheni kanssa, hänelle hiihto oli vielä melkoista tasapainoittelua ja jätin koiran suosiolla mökille. Lenkin heitettyämme otin Indyn vapaana juoksemaan laduille, kun muita ihmisiä ei ollut, yksi setä taisi vastaan tulla. Aikamoista oli, kun koiralla oli yksi vaihde silmässä ja se oli sitten täysiiiiii.. En enää yhtään ihmettele, jos Indy on vähän jumissa, se ei tunne käsitettä, mennään hissuksiin. Oli pakko pienen 4 kilsan hiihdon jälkeen kävelyttää koiraa pitkän aikaa käskyn alla, että sain sen vähän jäähdyteltyä ennen sisälle menoa.

Lauantaina käytiin miehen kanssa sivakoimassa kahdestaan 11 kilometrin lenkki, jolloin oivalsi miehenikin jutun juonen ja luistelu alkoi sujua oikein hienosti. Takaisintulo matkalla oli ihan hirmuinen vastatuuli ja allekirjoittaneelta loppuikin sitten kunto ihan kesken, oli melko rämpimistä loppumatka. Ennen hiihtoreissua juoksutimme koiraa jäällä palloa heitellen ja mieheni yritti hieman ottaa kuvia, valoa oli heikosti ja koiran kuvaaminen on meille molemmille vielä haaste. Pitäisi ottaa paljon enemmän kuvia..

Sunnuntaina oli sitten vuorossa Bywaterilaisten tokopäivä Kuopiossa. Mukana meitä oli 7 kasvatinomistajaa, Tuire ja ohjaajamme Anne. Tuire toi mukanaan kolme pientä aussietyttöä, ne olikin sitten niin ihania, että mie meinasin kokonaan unohtaa treenata.. :) Siellä on muutama hieno harrastuskoiran alku vielä kotia vailla, Indy on tosiaan näiden pentujen täti!

Otin omat treenit 2x15min ja ensimmäisellä puoliskolla otin kokeenomaisesti seuruut ja seisomaan jäävän. Itse en ollut kauhean tyytyväinen, oli melkoista haahuilua hihnassa seuraaminen, taluttimetta seuraamisessa vähän skarppasi, mutta sekään ei ollut kamalan hyvää. Uusi halli, paljon hälinää ja koiria hallissa, eikä meillä pysynyt pakka kasassa. Itse olin ihan ulapalla, niin miksipä ei olisi koira ollut.

Jäävä oli aika kauhia, ennakoi himmaillen ja meni maahan ennen käskyä, käskin uudelleen seuraamaan ja sitten pysähtyi seisomaan nätisti. Takaisin tullessa ihan hieman ennakoi perusasentoon. Anne kysyikin, että tehdäänkö ollenkaan hihnassa seuraamista, ja eihän me tehdä. Pitäisi varmaan tehdä sitä enemmän, silläkin voisi pelastaa kokeen, jos tulee uusia nollia.. :P

Käytiin Marin kanssa ottamassa Indylle pihalla vähän vauhtinoutoa ja Indy oli taitava!! Jatkettiin noutoharkkoja toisella puoliskolla, otettiin pitoja ja iskuja. Eiköhän tosta saada tuo nouto pikkuhiljaa rakennettua, kotiläksyksi sain paljon lisää pitoharjoituksia ja nopeampaa etenemistä, pitäisi kuulemma metallikapulakin hankkia. :D

Lopuksi otettiin ryhmäpaikkamakuu, muut piiloon mennen, minä näkyville jääden. Indy oli tosi reipas, ei yhtään haistellut, oli tosi nätisti paikoillaan ja kesti, vaikka Anne pujotteli koirien välistä. Jouduin antamaan kaksoiskäskyn perusasentoon nostaessa, on se nyt kumma, välillä singahtelee itsekseen ja välillä ei sit haluu nousta niin millään.. Otettiin EVL-paikkamakuu heti perään, se olikin ihan uutta ja Indy oli tosi taitava! Anne huuteli eri käskyjä ja Indy kuunteli minua tosi hienosti!! Taitotyttö :)

Maanantaina paluumatkalla vein miehenikin katsomaan pentuja Tuirelle, melkoisia pakkauksia, haukkuivat täti-Indyn ihan lyttyyn, Indy oli ihan hoomoilasena siellä.. :) Mutta pitkä pinna Indyllä oli, vaikka vähän koirapaljous sitä tuntui stressaavaan. aiai, ei ollut hyvä idea käydä peenuja kattomassa, nyt pyörii vaan toisen koiran hankita mielessä.. Ehkä sitten pääsykokeiden jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti